Työkulttuurishokki

Heippa!

Tiistaina päiväni alkoi siten, että suuntasin kello yhdeksäksi Easy Job Bridgen toimistolle, joka sijaitsee Hamrunissa, noin 1,5km päässä Msidasta, jossa asun.

Onneksi lähdin liikkeelle hyvissä ajoin, sillä oikean bussipysäkin löytyminen oli yllättävän haastavaa. Löysin kuitenkin turvallisesti perille. Bussilippu maksoi 1,5€.

Toimistolla minua oli vastassa Anastasia, joka kertoi minulle ensin hieman asuinpaikkaan liittyvistä säännöistä (säännöt ovat todella tiukat ja tarkat, mutta kerron niistä lisää myöhemmin). Tämän jälkeen heidän firman kuljettaja lähti viemään meitä tulevalle työpaikalleni.

Työpaikalle mentäessä tunnelma oli hyvin äänekäs ja iloinen. Tapasin ensin johtajan, joka ohjasi minut head nursen, eli vastaavan hoitajan luokse. Sovimme minun työajoista, työskentelen aina ma-pe klo 7-13. Kävimme sen jälkeen vain nopeasti läpi, että mitä työtä voin tehdä, jonka jälkeen vaihdoin jo työvaatteeni ylle.

Heillä ei ole käytössään työpaikalla ns pukuhuonetta, vaan vaatteet vaihdetaan wc:ssä ja kuljetetaan mukana töihin/kotiin joka päivä.

Talossa on minun lisäkseni 4 muuta opiskelijaa, yksi Espanjasta, yksi Saksasta ja kaksi Suomesta. Opiskelijat esittelivät minulle talon. Talossa on yhteensä 7 kerrosta, joten vilinää riittää.

Talossa työskentelee sairaanhoitajien lisäksi ns careereja, eli Suomessa vastaava voisi olla perushoitaja. Careerit tekevät kaiken hoidollisen työn, kuten auttavat pukemisessa, syömisessä peseytymisessä wc-asioinneissa ja hoitavat haavoja. Lisäksi heillä on erikseen siivoojat, keittiöhenkilökunta, respanhoitajat, 2 fysioterapeuttia, sekä mekaanikko. Työntekijöistä noin 1/3 on miehiä.

Sairaanhoitajat jakavat pääasiassa lääkkeet asiakkaille ja tekevät toimistossa paperitöitä. Töissä näkyy selkeästi hierarkia, kun he tekevät työtä, mutta tauon koittaessa kaikki ovat kavereita keskenään.

Ensimmäisenä päivänä lähinnä seurailin vierestä mitä muut tekevät. Heillä on todella paljon taukoja tuolla. Tauon aikana heillä on lupa ottaa vaikka nokoset tai lähteä lounastamaan ylimmässä kerroksessa sijaitsevalle terassille. 😄

Pieni, tai ei oikeastaan niin pieni kulttuurishokki on vielä päällä näin kolmen päivän jälkeen.

Alla kuva maisemasta terassilta, jossa nautiskelin eilen oman lounaani...


Kommentit

  1. Moikka, onko sinne mahdollista päästä töihin lähihoitajana?

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jasmine Nursing Home

Jasmine Nursing Home 5 vuotta

Kotiin lähdön aika