Työpäivät

Moikka!

Työpäivät koostuivat pääasiassa päivittäisissä toiminnoissa avustamisesta, eli pesuista, pukemisista, syöttämisistä, sekä elintoimintojen mittaamisista. Otimme verensokereita, mittasimme verenpainetta ja lämpöä, sekä happisaturaatioita ja pulssia. Lisäksi tein jonkin verran haavan hoitoa.

Koko talossa oli vain kaksi verenpainemittaria. Toinen automaattinen ja toinen manuaalinen. Automaattimittari särkyi, joten manuaalisen mittarin käyttö piti olla hallussa.
Koska asiakkaita oli paljon, oli mittauksia joka päivä.

Työpaikalla he tekivät myös samanlaisia arviointeja/hoitosuunnitelmia kuin Suomessa. Niitä päivitettiin hyvin ja säännöllisesti. Niissä tutkittiin asiakkaan tuen tarpeita, kartoitettiin ruokavaliota sekä muistia. Suurimmalla osalla asiakkaista oli diabetes, sekä jokin muistisairaus.

Asiakkaille tarjottava ruoka oli melko epäterveellistä ja en kertaakaan nähnyt ruokalautasella salaattia. Joskus annokset saattoivat sisältää kasviksia, mutta niitäkin vähän. Useilla oli ylipainoa, joten tämä herätti paljon ajatuksia ja keskustelua työpaikalla.

Lisäksi tarvikkeiden ja apuvälineiden puute näkyi töissä. Lisäksi heidän työpäivät olivat todella pitkiä.

Onneksi työpaikkaohjaaja Ricky oli todella ammattitaitoinen ja hän kertoi koko ajan paljon asiakkaista ja siitä, miksi jokin asia tehdään tietyllä tavalla.

Itse koin hieman haastavaksi sen, että oli aina vain vähän aikaa tutustua asiakkaisiin havainnoimalla ja haastattelemalla. Kun tuntee asiakkaat, on helpompi työskennellä.

Ns joutoajalla luin paljon asiakkaiden papereita, mutta koska suurin osa oli käsin kirjoitettu, ei kaikesta saanut aina selvää. Heillä ei ollut käytössä mitään tietokone sovellusta, jonne he olisivat kirjanneet asiakkaiden tietoja.

Eilen ja tänään sain olla fysioterapeuttien mukana seuraamassa ja avustamassa. Eilen oli jumppatuokio, jossa tuli tunne että niinkään liikkumisella ei ole merkitystä vaan sillä, että asiakkailla on hauskaa.

He eivät tehneet laisinkaan asentohoitoja tai liikehoitoa vuodepotilaille, koska toivo oli ns jo menetetty. Monilla oli todella pahoja virheasentoja, sekä painehaavoja.

Työpaikalla oli myös eläimiä. He kertoivat saaneensa idean suomalaisilta. Talosta löytyi kani ja kaksi undulaattia. Näin he tarjosivat asiakkaille mahdollisuuden eläinterapiaan, joka lisäsi positiivista mielialaa.


Tänään oli minun viimeinen työpäiväni. Olo on helpottunut, mutta haikea. Työpaikalle jäi todella suuri joukko hienoja ihmisiä, joita varmasti tulen kaipaamaan. Tämä oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen tilaisuus. ❤️

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Jasmine Nursing Home

Jasmine Nursing Home 5 vuotta

Kotiin lähdön aika